fredag, april 27, 2007

glubbglubb

> Likevel er det
> slik at alkoholmisbruk er vårt største rusproblem.

"Alkoholforbruket er svært skjevt fordelt i befolkningen. De 10 prosent
som drikker mest, drikker ca. 50 % av all alkoholen. Dette innebærer at
omtrent annenhver flaske som omsettes, konsumeres av en person som "ikke har godt av det", det vil si en risikoperson for alkoholrelaterte skader.

Stordrikkerne drar det gjennomsnittlige forbruket sterkt opp. Derfor er det ikke "normalt" å drikke det utregnede gjennomsnittsforbruket - to tredjedeler drikker mindre enn gjennomsnittsforbruket."

(Fra tidligere Rusinfos sider.)

Annenhver pils som bæres ut av butikken er kjøpt av noen som på et eller annet nivå har alkoholproblemer.

Og som en uheldig følge av Høyrebølgen kom en liberalisering av skjenkepolitikken. Den har gitt en bølge av unge med helt uhåndterlige alkoholproblemer.

Og som norske kvinner har tatt over menns røykevaner og nå har større problemer med tobakk enn menn har, drikker nå stadig fler kvinner på seg en alkoholavhengighet. De drikker som menn, de tåler det dårligere og uten at de ser at grensen passeres sitter de plutselig i klisteret og kan ikke lenger slutte å drikke.

Barn vokser opp i hjem der far har utviklet en avhengighet av alkohol, der mor har gjort det eller der begge har. Disse foreldrene synes gjerne bare at de er veldig festlige der de i voksen alder løper rundt i en evig russetid.

De voksne burde ta ansvar for sine problemer. Det gjør de sjelden, for de nekter i det lengste for at tilhører "de 10%ene", men barna har faktisk ikke noe valg, og kan ingenting gjøre.

Barn som bor hos foreldre som har rusproblemer skal tas av Barnevernet og plasseres i fosterhjem. Alltid og uten noen dikkedarier.